Zuurkool stamppot traditioneel

Zuurkool stamppot traditioneel

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Winter, Herfst


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
500 gram Zuurkool van GKZ Kramer ,,, ,
250 gram Rookworst van 't Hof van Blankendaal
750 gram Nieuwe Bildtstar aardappel
Scheut Melk / of water
20 gram Roomboter
TIP: Voeg eventueel een Wellant appel toe voor een lekkere twist

Stappenplan

1

1,2,3,4

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken en breng een pan water met een snufje zout en de aardappels aan de kook,

2

Kook in een andere pan de zuurkool circa 20 minuten evenals de aardappels gaar,

3

Giet de aardappels af, vang het vocht op, en stamp fijn.

4

Maak de puree smeuïg met de boter en het opgevangen vocht en/of eventueel melk. Verwarm de rookworst en serveer deze met de aardappel en de zuurkool