Boerenkool stamppot traditioneel

Boerenkool stamppot traditioneel

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Winter, Herfst


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
300 gram Zakje boerenkool
250 gram Rookworst van Keurslager 't Hof van Blankendaal
600 gram Nieuwe Bildtstar aardappel
Scheut Melk
20 gram Roomboter
1 theelepel Mosterd
Peper en zout

Stappenplan

1

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken en breng een pan water met een snufje zout en de aardappels aan de kook,

2

Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven. Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar,

3

Voeg eventueel de boter, mosterd en melk toe en meng tot een smeuïge puree. Giet af en stamp daarna fijn.

4

Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout,

5

Verwarm de rookworst en serveer bij de boerenkool