Boerenkool stamppot traditioneel
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Winter, Herfst
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
300 gram | Zakje boerenkool |
250 gram | Rookworst van Keurslager 't Hof van Blankendaal |
600 gram | Nieuwe Bildtstar aardappel |
Scheut | Melk |
20 gram | Roomboter |
1 theelepel | Mosterd |
Peper en zout |
Stappenplan
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken en breng een pan water met een snufje zout en de aardappels aan de kook,
Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven. Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar,
Voeg eventueel de boter, mosterd en melk toe en meng tot een smeuïge puree. Giet af en stamp daarna fijn.
Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout,
Verwarm de rookworst en serveer bij de boerenkool