Toscaanse paarse aspergesalade

Toscaanse paarse aspergesalade

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
500 gram paarse asperges
75 gram veldsla
3 eieren
150 gram ham
5 eetlepels olijfolie
1 citroensap
5 eetlepel honing
2 eetlepels zout
peper

Stappenplan

1

Stap 1

Was de veldsla en droog deze in een centrifuge.

2

Stap 2

Doe de sla in een grote schaal.

3

Stap 3

Was de asperges en snij 2 cm van de harde onderkant af. Snij de rest van de asperge vervolgens in kleine stukjes en doe deze bij de veldsla in de schaal.

4

Stap 4

Kook de eieren hard in circa 10 minuten. Koel ze af in koud water en pel ze. Snij de eieren in plakjes en doe deze ook in de schaal.

5

Stap 5

Voeg de ham blokjes toe aan het geheel.

6

Stap 6

Doe vervolgens de olijfolie, citroensap en honing in een kommetje en klop deze tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel hiermee de salade.

7

Tip

Laat voor het serveren de salade 10 minuten staan zodat de dressing goed in werkt.,Ook lekker met gekookte groene asperges en/of honingtomaatjes als vervanger van de ham.