Voorjaarssalade met groene asperges
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
50 g | (spelt)bulgur |
500 g | groene asperges in stukjes geneden (de kopjes apart houden) |
150 g | doperwten (diepvries) |
15 | radijsjes in dunne plakjes |
100 g | feta, |
2 | teentjes knoflook fijngehakt |
1 | sjalotje fijngehakt |
1 el | peterselie fijngehakt |
1 el | dille fijngehakt |
citroensap | |
zeezout en peper |
Stappenplan
1
Kook de bulgur zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet af en laat afkoelen.
2
Fruit de knoflook en de ui in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de groene asperges en doperwten toe en roerbak heet geheel gedurende 2 minuten.
3
Voeg vervolgens de aspergekopjes toe en roerbak nog heel even tot alles beetgaar is.
4
Laat het geheel afkoelen.
5
Doe de bulgur samen met de gebakken groente in een schaal en voeg de radijsjes, feta, kruiden, citroensap toe.
6
Hussel alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout