Omelet met asperges en champignons
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
200 g | groene asperges (maat B) |
300 g | witte asperges (geschild) |
150 g | champignons |
6 | eieren by Broersen |
1 | sjalotje |
100 g | magere rauwe ham |
50 g | geraspte belegen kaas |
citroen, | |
boter | |
zout | |
nootmuskaat |
Stappenplan
Begin met de asperges, schil de witte en gaar ze vervolgens.
Haal de asperges uit het kooknat en laat ze goed uitlekken op een schone theedoek of op wat lagen keukenpapier.
De groene asperges hoeven nauwelijks geschild te worden en zijn na 3 minuten blancheren perfect. Laat ook de groene asperges uitlekken.
Pers de citroen uit en zeef het sap.
Maak de champignons schoon, snijd een klein stukje van de steel af en snijd de champignons in plakjes.
Snijd de ham in reepjes, maak de sjalot (of het uitje) schoon en snipper het zeer fijn.
Verwarm de boter in een pan en fruit daarin de sjalotsnippers goudbruin.
Laat de champignonschijfjes uitlekken en doe ze bij de gefruite sjalot.
Doe er ook de hamreepjes bij en sluit de pan. Laat de inhoud op een laag vuur gaar stoven.
Snijd de droge asperges in stukjes van ongeveer 2 cm (houd er een paar achter voor garnering)
Breek de eieren in een beslagkom en roer er de geraspte kaas door.
Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Smelt 50 gr boter in een hoge koekenpan.
Giet de helft van het mengsel in de koekenpan en laat even stollen.
Roer de stukjes asperge voorzichtig onder de champignons, ui en ham en schep de massa op de stollende massa.
Giet er daarna de rest van de geklutste eieren erover en laat de omelet op rustig vuur langzaam garen
Garneren met de achtergehouden asperges