Aspergesoep
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
1 kg | witte asperges of groene asperges |
75 g | roomboter |
2 el | bloem |
1 | kruidenbouillonblokje |
1 | eierdooier |
1 kopje | room |
1 | nootmuskaat |
5 l | kokend water |
Stappenplan
Kook de asperges 10 minuten en laat het vervolgens nog 10 minuten nagaren.
Haal een aantal asperges eruit en snijd deze in stukjes om later door de soep te roeren
Doe wat zout in een pan met kokend water en leg hierin de asperges.
Haal de rest asperges uit de pan, bewaar het kookvocht.
Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de bloem er doorheen.
Voeg nu lepel voor lepel het kookvocht aan de roux toe, totdat er een mooie fluwelen soep ontstaat.
Laat het 5 minuten zachtjes doorgaren
Doe er een bouillonblok in en voeg de asperges toe en mix het tot één geheel.
Meng een eierdooier met wat room en roer dit voorzichtig door de soep.
Voeg naar smaak peper, zout of een beetje maggi toe.
Voeg als laatste de stukjes asperges toe.