Hartige aspergetaart
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
1 kg | groene asperges by Broersen |
250 gram | Honingtomaatjes |
roomboter | |
7 plakjes | bladerdeeg |
150 g | dun gesneden rauwe ham |
3 | eieren by Broersen |
200 ml | slagroom |
150 g | geraspte gruyére of Oude Geitenkaas van Klaverkaas |
gehakte dragon | |
4 el | bloem |
sap en rasp van 1/2 citroen | |
zeezout en peper |
Stappenplan
Snijd een stukje van het uiteinde van de asperges af en spoel de asperges schoon.
Kook de asperges beetgaar, laat uitlekken en spoel ze af met koud water.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap die in een quichevorm van 24 cm doorsnede past.
Vet de vorm in met het klontje boter en leg het deeg erin.
Leg de asperges met de klok mee op het deeg.
Snijd de ham in reepjes en strooi die erover.
Klop de eieren met room en geraspte kaas, voeg 2 el dragon, citroensap, peper en zout toe.
Verdeel het mengsel over de vorm en bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 30 min. mooi gaar.
Meng de citroenrasp met de overgebleven dragon en strooi die vlak voor het serveren over de taart.
Maak de taart af door kleine tomaatjes erover te verdelen (voor het de oven in gaat).