Salade: asperges, aardbeien en avocado
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
500 g | groene asperges (maat B) |
100 g | gemengde sla |
250 g | aardbeien van by Broersen |
2 | avocado's |
200 g | serranoham |
verse basilicum | |
olijfolie | |
balsamicoazijn | |
zeezout en peper |
Stappenplan
Snijd ongeveer 2 cm van de uiteindes van de groene asperges af en wok de asperges in een koekenpan met olijfolie, peper en zout beetgaar.
Snijd de aardbeien door de helft en snijd de avocado's in plakjes.
Snijd de basilicum in smalle reepjes.
Meng voor de dressing 3 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel de sla over de borden of in een schaal en beleg deze met serranoham, avocado, aardbeien en groene asperges.
Garneer met vers gesneden basilicum en besprenkel met de balsamicodressing.
Bestrooi eventueel nog met wat extra peper en zout.