Salade: Asperges en aardbeien
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
---|---|
750 gr. | groene asperges by Broersen (maat B) |
40 gr. | amandelschaafsel of pijnboompitten |
1 dl. | extra vierge olijfolie |
250 gr. | aardbeien by Broersen |
2-3 el. | donkere balsamicoazijn of balsamicocroma |
6 plakken | parmaham, parmezaansekaas |
60 gr. | peper en zout |
Stappenplan
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af, spoel ze schoon en doe ze in een ovenschaal.
Maal er zout en zwarte peper over en schenk een flinke scheut olijfolie over.
Zet de schotel 20-30 min. in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius).
Spoel de aardbeien af en verwijder hierna de kroontjes.
Snijd de aardbeien in plakjes en besprenkel met balsamicoazijn.
Scheur de parmaham in reepjes.
Haal de asperges uit de oven en laat ze 5 min. afkoelen.
Versier de borden met aardbeien, de ham, de geroosterde amandelschaafsel en met de vers geschaafde parmazaanse kaas.
Beetje zwarte peper, beetje drupjes olijfolie en balsamicoazijn erover en smullen maar!!!