Asperges met mimosadressing
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediƫnten
| Hoeveelheid | Ingrediƫnt |
|---|---|
| 1200 gram ongeschilde of 840 gram geschild | witte asperges by Broersen |
| 6 | verse eieren by Broersen |
| 4 | lenteuitjes |
| 2 el | witte balsamico azijn (Van Abma's in onze winkel verkrijgbaar) |
| 6 el | goede olijfolie |
| 4 el | dungesneden peterselie |
| 400 g | gerookte zalm |
| Optie: | veldsla |
| zout en versgemalen peper naar smaak |
Stappenplan
1
Kook de asperges volgens verpakking
2
Kook de eieren en pel deze
3
Snij de bosui fijn en roer deze door de azijn en laat even staan
4
Klop de olie door de azijn met de bosui en maak op smaak met peper en zout
5
Hak de eieren fijn of doe deze een paar keer in een eiersnijder en roer ze samen met de peterselie door de dressing
6
Leg de asperges op een schaal en doe de dressing over de asperges
7
Voeg als laatste de gesneden gerookte zalm over het geheel en geniet!