Aspergesalade met zoete aardappels uit Warmenhuizen

Aspergesalade met zoete aardappels uit Warmenhuizen

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
600 g (420 g geschild) Witte asperges van by Broersen
300 g Zoete aardappels uit Warmenhuizen (in onze winkel te verkrijgen)
2 theelepels Mosterd
50 g crème fraise
5 g Bieslook
2 eetlepels witte wijnazijn van Abma's uit de Goorn (in onze winkel te verkrijgen)
1 theelepel zeezout

Stappenplan

1

Breng een pan water aan de kook

2

Schil de witte asperges en haal een klein stukje van de onderkant af en snijd de asperges in stukken van 3 cm

3

Schil de zoete aardappel en snijd in langwerpige stukken ter grootte van de asperges

4

Doe de asperges en zoete aardappel in de pan met kokend water totdat het onder water staat

5

Voeg de zeezout toe en breng het voor 8 minuten aan de kook

6

Meng in een ruime schaal de crème fraîche, de azijn en de mosterd en snijd de bieslook en peterselie grof

7

Giet de asperges en zoete aardappels af en voeg deze toe aan de dressing en meng het door elkaar

8

Geniet ervan!