Toscaanse aspergesalade met paarse asperges

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | minder dan 30 min
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Was de paarse asperges en snijd ongeveer 1,5 cm van de onderzijde af.

2

Snijd de asperges vervolgens in schuine stukjes.

3

Kook de pasta al dente en giet af.

4

Meng de pasta met een beetje olijfolie en laat afkoelen

5

Giet de pasta af en vang de olie op in een schaaltje

6

Snijd de tomaatjes en de basilicumblaadjes in reepjes

7

Meng de aspergestukjes door de pasta

8

Voeg de gesneden tomaatjes, de kipfilet en basilicumblaadjes toe en breng de salade op smaak met de olie van de tomaatjes, peper en zout.

Tip

Garneer eventueel met rucolasla.

Ingrediënten

300 g paarse asperges
200 g gerookte kipfiletreepjes
100 g tricolore pasta
50 g zongedroogde tomaatjes op olie
Verse takjes basilicum
olijfolie
peper en zout