Toscaanse asperge-salade

Aantal personen | 3
Bereidingstijd | 30 min
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Was en schil de witte asperges en was de groene asperges. Snijd deze in schuine stukjes.

2

Kook de witte aspergestukjes beetgaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.

3

Blancheer de groene aspergestukjes.

4

Kook de pasta al dente en giet af. Vermeng de pasta met een beetje olijfolie en laat afkoelen.

5

Giet de pasta af en vang de olijfolie op in een schaaltje.

6

Snijd de tomaatjes en de basilicumblaadjes in reepjes.

7

Als de aspergestukjes afgekoeld zijn, afgieten en vermengen met de pasta.

8

De gesneden tomaatjes, kipfiletreepjes en basilicumblaadjes toevoegen.

9

Breng op smaak met de olie van de tomaatjes, peper en zout.

Ingrediënten

100 g Tricolore pasta
100 g groene asperges
200 g witte asperges
200 g gerookte kipfiletreepjes
4 takjes basilicum
50 g zongedroogde tomaatjes op olie
olijfolie
peper en zout