Paaspakket 3-gangenmenu by Broersen

Aantal personen | 2
Bereidingstijd | < 30 minuten
Moeilijkheid |

Allereerst willen wij u namens by Broersen een fijne Paas wensen. Het is al jaar en dag een traditie om met Pasen asperges op het menu te zetten. De asperge is een echte lentegroente en daarnaast misschien nog wel de enige echte seizoensgroente. Dat maakt de asperge extra bijzonder. Het meest bijzondere is dat deze groente bovenal ongeëvenaard lekker is en daarom verdiend de asperge zijn bijnaam de koningin der groenten!

Veel eetplezier namens team by Broersen en wij zien u ook na de Paas graag terug by Broersen


Stappenplan

Decoratie

Zet de bos met 20 tulpen op tafel ;)

Voorgerecht

Groene aspergeroomsoep by Broersen

1

Leng de soep aan met een halve pot water en verdeel dit over twee kommen.

Hoofdgerecht

Witte asperges by Broersen op traditionele wijze.

1

Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges af.

2

Leg de asperges in koud water met een snufje zout en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken.

3

Breng water aan de kook, snijd de aardappeltjes in partjes (niet schillen) en kook deze 3 minuten.

4

Neem de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. Haal ze uit het kookvocht en laat uitlekken.

5

Bak, na het koken, de aardappeltjes goudbruin en kook de eieren.

6

Bereid de saus en pel en halveer de eieren.

7

Serveer de asperges met ham, eieren, saus en de aardappeltjes.

Nagerecht

Skager kaatje by Broersen

Serveertip!

Lekker in combinatie met ijs of slagroom en/of banaan.

Ingrediënten

600 g witte asperges witte asperges (of 420 g geschilde asperges)
500 g aardappeltjes
150 g bourgondisch gebraden ham ('t Hof van Blankendaal)
6 eieren
saus voor asperges
1 pot Aspergesoep
1 pot Skager Kaatje (Advocaat)
20 Tulpen