Maaltijdsalade met groene asperges en hardgekookte eitjes

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 30
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Snijd de helft van de ui in dunne ringen. Hak de andere helft fijn en meng met de andere ingredienten voor de dressing tot een gladde saus, voeg een paar druppels water toe als u het te dik vindt.

2

Kook de aardappelen beetgaar, giet af en laat ze uitstomen. Kook de eitjes in zo'n 8 minuten hard, laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in kwarten.

3

Kook de asperges in een pan ruim kokend water beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en spoel ze koud af.

4

Verdeel de slablaadjes over 4 borden. Verdeel de aardappelpartjes, uiringen, ei, asperges en de tomaten over de salade en druppel de dressing erover. Bestrooi met pompoenpitten.

Ingrediënten

VOOR DE SALADE
500 g Groene asperges, harde kontjes verwijderen.
500 g vastkokende aardappels, met schil, in partjes
4 grote eieren
200 g gemengde saladeblaadjes
2 rijpe smaakvolle tomaten in dunne plakjes
2 el pompoenpitten kort geroosterd in een droge pan
VOOR DE DRESSING
1 rode ui
100 g verse geitenkaas
50 ml karnemelk
2 el witte-wijnazijn
1 el olijfolie extra vergine
1 el mierikswortel uit een potje
2 tl grove mosterd
zout en peper, uit de molen