Geroosterde Asperges met ui, eieren en citroen

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 30 min
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Snijd de asperges in stukken van zo'n 3 cm lang.

2

Zet het ovenrek ongeveer 5 cm onder de grill en verwarm de oven voor op 200 graden.

3

Giet wat olie op een bakplaatje en verdeel de uitjes erover, breng op smaak met peper en zout en schuif zo'n 5 minuten onder de grill.

4

Trek dan het ovenrek eruit en verdeel de asperges over de uitjes op het bakplaatje. Schep de uitjes een beetje om.

5

Grill de asperges nog zo'n 3 minuten of tot de puntjes mooi gaan bruinen. Druppel er citroensap over en bestrooi met de rasp.

6

Breek de eitjes erop en bak nog zo'n 1-2 minuten ( of tot u het ei goed vindt, ik houd er persoonlijk van als de eierdooier nog vloeibaar is, dat is de saus waar u straks de taost in doopt.)

7

Dien meteen op met warme toast erbij.

Ingrediënten

1 kg Groene asperges, harde onderkant verwijderd
1 ui, fijngehakt
4 grote eieren
1 citroen, sap en rasp
8 sneetjes toast, gehalveerd
2 el olijfolie
zout en vers gemalen zwarte peper