Geroosterde Asperges met ui, eieren en citroen

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
1 kg Groene asperges, harde onderkant verwijderd
1 ui fijngehakt
4 Eieren by Broersen
1 citroensap en rasp
8 sneetjes toast, gehalveerd
2 el olijfolie
zeezout en zwarte peper

Stappenplan

1

Snijd de asperges in stukken van zo'n 3 cm lang, breng op smaak met peper en zout en schuif zo'n 5 minuten onder de grill.,

2

Zet het ovenrek ongeveer 5 cm onder de grill en verwarm de oven voor op 200 graden.

3

Giet wat olie op een bakplaatje en verdeel de uitjes erover,

4

Trek dan het ovenrek eruit en verdeel de asperges over de uitjes op het bakplaatje.

5

Schep de uitjes een beetje om.

6

Grill de asperges nog zo'n 3 minuten of tot de puntjes mooi gaan bruinen.

7

Druppel er citroensap over en bestrooi met de rasp.

8

Breek de eitjes erop en bak nog zo'n 1-2 minuten ( of tot u het ei goed vindt, ik houd er persoonlijk van als de eierdooier nog vloeibaar is, dat is de saus waar u straks de toast in doopt.)Dien meteen op met warme toast erbij.