Geroosterde Asperges met ui, eieren en citroen
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Seizoen(en): Lente
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
1 kg | Groene asperges, harde onderkant verwijderd |
1 | ui fijngehakt |
4 | Eieren by Broersen |
1 | citroensap en rasp |
8 | sneetjes toast, gehalveerd |
2 el | olijfolie |
zeezout en zwarte peper |
Stappenplan
Snijd de asperges in stukken van zo'n 3 cm lang, breng op smaak met peper en zout en schuif zo'n 5 minuten onder de grill.,
Zet het ovenrek ongeveer 5 cm onder de grill en verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet wat olie op een bakplaatje en verdeel de uitjes erover,
Trek dan het ovenrek eruit en verdeel de asperges over de uitjes op het bakplaatje.
Schep de uitjes een beetje om.
Grill de asperges nog zo'n 3 minuten of tot de puntjes mooi gaan bruinen.
Druppel er citroensap over en bestrooi met de rasp.
Breek de eitjes erop en bak nog zo'n 1-2 minuten ( of tot u het ei goed vindt, ik houd er persoonlijk van als de eierdooier nog vloeibaar is, dat is de saus waar u straks de toast in doopt.)Dien meteen op met warme toast erbij.