Maaltijdsalade met groene asperges en hardgekookte eitjes

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Seizoen(en): Lente


Ingrediënten

Hoeveelheid Ingrediënt
VOOR DE SALADE
500 g groene asperges by Broersen (harde kontjes verwijderen)
500 g vastkokende aardappels met schil in partjes
4 eieren by Broersen
200 g gemengde saladeblaadjes
2 rijpe smaakvolle tomaten in dunne plakjes
2 el pompoenpitten kort geroosterd in een droge pan
VOOR DE DRESSING
1 rode ui
100 g verse geitenkaas
50 ml karnemelk
2 el witte-wijnazijn
1 el olijfolie extra vergine
1 el mierikswortel uit een potje
2 tl grove mosterd
zout en peper

Stappenplan

1

Snijd de helft van de ui in dunne ringen.

2

Hak de andere helft fijn en meng met de andere ingredienten voor de dressing tot een gladde saus, voeg een paar druppels water toe als u het te dik vindt.

3

Kook de aardappelen beetgaar, giet af en laat ze uitstomen.

4

Kook de eitjes in zo'n 8 minuten hard, laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in kwarten.

5

Kook de asperges in een pan ruim kokend water beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en spoel ze koud af.

6

Verdeel de slablaadjes over 4 borden. Verdeel de aardappelpartjes, uiringen, ei, asperges en de tomaten over de salade en druppel de dressing erover. Bestrooi met pompoenpitten.