Maaltijdsalade met groene asperges en hardgekookte eitjes
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Seizoen(en): Lente
Ingrediënten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
VOOR DE SALADE | |
500 g | groene asperges by Broersen (harde kontjes verwijderen) |
500 g | vastkokende aardappels met schil in partjes |
4 | eieren by Broersen |
200 g | gemengde saladeblaadjes |
2 | rijpe smaakvolle tomaten in dunne plakjes |
2 el | pompoenpitten kort geroosterd in een droge pan |
VOOR DE DRESSING | |
1 | rode ui |
100 g | verse geitenkaas |
50 ml | karnemelk |
2 el | witte-wijnazijn |
1 el | olijfolie extra vergine |
1 el | mierikswortel uit een potje |
2 tl | grove mosterd |
zout en peper |
Stappenplan
Snijd de helft van de ui in dunne ringen.
Hak de andere helft fijn en meng met de andere ingredienten voor de dressing tot een gladde saus, voeg een paar druppels water toe als u het te dik vindt.
Kook de aardappelen beetgaar, giet af en laat ze uitstomen.
Kook de eitjes in zo'n 8 minuten hard, laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in kwarten.
Kook de asperges in een pan ruim kokend water beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en spoel ze koud af.
Verdeel de slablaadjes over 4 borden. Verdeel de aardappelpartjes, uiringen, ei, asperges en de tomaten over de salade en druppel de dressing erover. Bestrooi met pompoenpitten.