Geroosterde Asperges met ui, eieren en citroen

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Ingrediƫnten

Hoeveelheid Ingrediƫnt
1 kg ,1,4,1,8,2 el, Groene asperges, harde onderkant verwijderd,ui, fijngehakt,grote eieren,citroen, sap en rasp,sneetjes toast, gehalveerd,olijfolie ,zout en vers gemalen zwarte peper

Stappenplan

1

1,2,3,4,5,6,7

Snijd de asperges in stukken van zo'n 3 cm lang.,Zet het ovenrek ongeveer 5 cm onder de grill en verwarm de oven voor op 200 graden.,Giet wat olie op een bakplaatje en verdeel de uitjes erover, breng op smaak met peper en zout en schuif zo'n 5 minuten onder de grill.,Trek dan het ovenrek eruit en verdeel de asperges over de uitjes op het bakplaatje. Schep de uitjes een beetje om.,Grill de asperges nog zo'n 3 minuten of tot de puntjes mooi gaan bruinen. Druppel er citroensap over en bestrooi met de rasp.,Breek de eitjes erop en bak nog zo'n 1-2 minuten ( of tot u het ei goed vindt, ik houd er persoonlijk van als de eierdooier nog vloeibaar is, dat is de saus waar u straks de taost in doopt.),Dien meteen op met warme toast erbij.

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in en rondom Bybroersen!