NIEUW! Boerderijzuivel van Veldzicht uit ’t Veld


Boerderijzuivel

Zuivel vers van de boerderij is een product wat echt een toevoeging is in onze boerderijwinkel. Deze producten onderscheiden zich namelijk enorm op de puurheid en hierdoor ook de smaak van de gangbare zuivelproducten. Ook is dit natuurlijk weer een hele mooie korte keten die wij zeker willen aanbieden, oftewel van gras tot glas.

ZUCO uit Dokkum -> Veldzicht uit ’t Veld

Vorig jaar is by Broersen begonnen met de zoektocht naar verse lokale zuivel van de boer. Op dat moment vonden wij geen geschikte boerderij in Noord-Holland om toe te voegen aan het assortiment. Op dat moment hebben wij de keuze gemaakt voor ZUCO uit Dokkum. Hoewel wij zeer tevreden zijn over deze samenwerking, vinden wij ook dat er altijd ruimte moet zijn voor een heroverweging als er een geschikter alternatief in de regio zich zou voordoen. Net na onze keuze voor ZUCO besloot Veldzicht uit ’t Veld om ook te gaan ”zuivelen”. Op dat moment hebben wij Veldzicht goed in de gaten gehouden en de producten zo nu en dan getest om dit af te zetten tegen het bestaande assortiment. Ons oordeel is dat de toetjes van ZUCO onderscheidend zijn en deze zullen wij dan ook in ons assortiment houden. Voor de flessen schakelen wij over naar Veldzicht om meerdere redenen, maar lokaler en een betere prijs/kwaliteit verhouding gaven de doorslag. Daarnaast hebben wij ook het verhaal achter het product getoetst en alles met elkaar heeft ons doen besluiten om de stap te maken naar een lokaler en voor de lange termijn voor ons beter alternatief. Hieronder lichten wij Veldzicht uit!

Unieke smaak en kwaliteit
Veldzicht melkt echte West-Friese (Hollandse) koeien. Doordat de boer als geen ander zijn eigen product kent, weet de boer ook als geen ander waar goede zuivelproducten aan moeten voldoen. Het hele proces van gras tot glas staat in het teken van het eindproduct. Lees hieronder meer over dit proces.

Puur
Veldzicht gebruikt niets anders dan pure producten om de zuivelproducten tot stand te brengen. Hierdoor zijn de producten misschien minder lang houdbaar, maar wel veel voller van smaak. Puur natuur dus!

Lokale- en streekproducten
Deze West-Friese zuivel is uiteraard super lokaal, want het is ongeveer 10 minuten rijden met de auto. Hierdoor zijn wij ook nog eens heel flexibel om het een en ander bij te halen mocht er iets op zijn in de winkel. Daarnaast heeft Veldzicht zich in het laatste jaar al enorm op de kaart gezet met de zuivel maar ook met het ijs wat zij maken van de eigen koeienmelk. Ga gerust eens langs, want hun eigen winkel is op vrijdag en zaterdag geopend voor zowel kaas als zuivel.

Met zorg voor natuur en milieu
Duurzaamheid is erg belangrijk voor Veldzicht. Onder andere het dierenwelzijn is erg belangrijk om de koeien het zo aangenaam mogelijk te maken. De koeien drinken regenwater wat wordt opgevangen middels een eigen bassin. Veldzicht is 1 van de 2 bedrijven in Nederland met een dergelijke watervoorziening voor de koeien. Daarnaast zijn zij VLOG gecertificeerd. Met VLOG wordt aantoonbaar gemaakt dat in de gehele keten (voerindustrie, melkproductie, productie van zuivelproducten) geen gebruik wordt gemaakt van genetisch gemodificeerde organismen. De koeien van Veldzicht weiden daarnaast maximaal en mogen zelf bepalen of zij naar buiten gaan. Van november t/m begin april staan ze binnen in de duurzame MDV stal.

Wij zien uit naar deze mooie samenwerking! Om iedereen kennis te laten maken met de zuivelproducten van Veldzicht hebben wij deze week (van 26-4-2021 t/m 2-5-2021) een >> Koeien in de wei ACTIE << van -20% op alle literflessen. Zie hieronder het huidige assortiment van Veldzicht in onze winkel!

  • Melk
  • Yoghurt
  • Vla
  • Aardbeienyoghurt
  • Kefir
  • Karnemelk
  • Slagroom
  • Kruidenboter

Wil je meer te weten komen over Veldzicht? Neem een kijkje op hun mooie website! KLIK HIER