Witte asperges op traditionele wijze

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 30 minuten
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperges af en leg ze 30 min in koud water.

2

Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden.

3

Leg de asperges in ruim koud water met een snufje zout en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken.

4

Neem de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. Haal ze uit het kookvocht en laat uitlekken.

5

Bak ondertussen de aardappeltjes goudbruin en voeg voor het serveren 1 eetlepel peterselie toe.

6

Bereid de saus en pel en halveer de eieren.

7

Serveer de asperges met ham, eieren en saus en de rest van de peterselie.

TIP

Ook lekker met gerookte zalm!

Ingrediënten

1 a 1,5 kg witte asperges
500 g voorgekookte krieljes
400 g achterham
4 eieren, gekookt
1 el peterselie fijngehakt
saus voor asperges