Voorjaarssalade met groene asperges

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 20 min
Moeilijkheid |

TIP

Heerlijk voor de lunch en prima geschikt om mee te nemen voor bijvoorbeeld een picknick


Stappenplan

1

Kook de bulgur zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet af en laat afkoelen.

2

Fruit de knoflook en de ui in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de groene asperges en doperwten toe en roerbak heet geheel gedurende 2 minuten.

3

Voeg vervolgens de aspergekopjes toe en roerbak nog heel even tot alles beetgaar is..

4

Laat het geheel afkoelen.

5

Doe de bulgur samen met de gebakken groente in een schaal en voeg de radijsjes, feta, kruiden, citroensap toe.

6

Hussel alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout

Ingrediënten

50 g (spelt)bulgur
12 groene asperges, in stukjes geneden(de kopjes apart houden)
150 g doperwten (diepvries)
15 radijsjes, in dunne plakjes
100 g feta
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
1 el peterselie, fijgehakt
1 el dille, fijngehakt
citroensap
zout en peper