Voorgerecht: asperge-garnalengratin

Aantal personen | 6
Bereidingstijd | 40
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de harde uiteinden eraf. Bewaar de asperges in vochtige doek.

2

Kook de aspergeschillen en -uiteinden ca. 20 min. in water met zout.

3

Zeef het kookvocht en breng het opnieuw aan de kook. Kook hierin de asperges in ca. 5 tot 10 min. (afhankelijk van de dikte) zachtjes gaar.

4

Laat de asperges op een dubbelgevouwen theedoek goed uitlekken.

5

Leg de asperges met de kopjes in één richting in een lage ovenschotel.

6

Snijd de champignons in vieren en bak deze al roerend ca. 5 min. op hoog vuur tot al het vocht verdampt is.

7

Neem de pan van het vuur, roer de garnalen en de creme fraîche erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.

8

Verdeel de saus over de asperges en laat hierbij de kopjes bloot. Strooi de geraspte kaas over de saus.

9

Zet de schotel één richel boven het midden van een voorverwarmde oven (200 °C) en laat het geheel in ca. 15 min. goudbruin worden.

Ingrediënten

500 g groene asperges
75 g champignons
25 g roomboter
75 g gepelde garnalen
125 ml créme fraîche
75 g geraspte belegen kaas
gemalen witte peper
zeezout