Tagliatelle met asperges en champignons

Aantal personen | 3
Bereidingstijd | 20 min
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Snijd de asperges in stukken van 2,5 cm, en kook ze gaar

2

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking

3

Schil en rasp de verse gember

4

Smelt de boter in een grote pan.

5

Voeg de gekookte asperge, champignons, citroenblad en gember toe en meng alles voorzichtig

6

. Laat het geheel 5-8 minuten langzaam gaar worden

7

Voeg de crème fraîche toe en breng alles op smaak met peper en zout.

8

Laat de saus nog 5 minuten zacht koken

9

Serveren met tagliatelle, rijst of aardappeltjes

Ingrediënten

250 g groene asperges (maat B)
250 g geschilde witte asperges
150 g champignons
2,5 cm verse gember
3 citroenblaadjes
250 g crème fraìche of room
375 g tagliatelle
boter
zout en peper