Salade: asperges met kip

Aantal personen | 6
Bereidingstijd | 30 minuten
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Snijd de asperges diagonaal in drieën en de kipfilets diagonaal in plakken.

2

Deel de champignons in vieren.

3

Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in kleine stukjes.

4

Kook de asperges beetgaar, laat uitlekken en spoel ze af met koud water.

5

Kruid de kip met zout en peper.

6

Verhit olie in een pan, bak de kip 4 min. en verwijder uit de pan.

7

Bak de champignons en doe de kip en asperges erbij.

8

Voeg de balsamico azijn toe.

9

Schik de spinazie op de borden en drapeer het kip-champignon-aspergemengsel erover.

10

Verdeel de stukjes tomaat erover.

11

Schenk een beetje kookvocht erover en leg er wat geschaafde parmezaanse kaas op.

Ingrediënten

1 kg groene asperges of geschilde witte asperges
2 el olijfolie
500 g kipfilet
400 g champignons
2 el balsamicoazijn
150 g spinazie
zakje geschaafde parmezaanse kaas
3 tomaatjes
zeezout
peper