Salade: Asperges en aardbeien

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 40 minuten
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.

2

Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af, spoel ze schoon en doe ze in een ovenschaal.

3

Maal er zout en zwarte peper over en schenk een flinke scheut olijfolie over.

4

Zet de schotel 20-30 min. in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius).

5

Spoel de aardbeien af en verwijder hierna de kroontjes.

6

Snijd de aardbeien in plakjes en besprenkel met balsamicoazijn.

7

Scheur de parmaham in reepjes.

8

Haal de asperges uit de oven en laat ze 5 min. afkoelen.

9

Versier de borden met aardbeien, de ham, de geroosterde amandelschaafsel en met de vers geschaafde parmazaanse kaas.

10

Beetje zwarte peper, beetje drupjes olijfolie en balsamicoazijn erover en smullen maar!!

Ingrediënten

750 g groene asperges by Broersen (maat B)
40 g amandelschaafsel of pijnboompitten
1 dl extra vierge olijfolie
250 g aardbeien by Broersen
2-3 el donkere balsamicoazijn of balsamicocroma
6 plakken parmaham
60 g parmezaansekaas
peper en zout