Salade: asperges, aardbeien en avocado

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 20 min
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Snijd ongeveer 2 cm van de uiteindes van de groene asperges af en wok de asperges in een koekenpan met olijfolie, peper en zout beetgaar.

2

Snijd de aardbeien door de helft en snijd de avocado's in plakjes.

3

Snijd de basilicum in smalle reepjes.

4

Meng voor de dressing 3 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels balsamicoazijn, peper en zout.

5

Verdeel de sla over de borden of in een schaal en beleg deze met serranoham, avocado, aardbeien en groene asperges.

6

Garneer met vers gesneden basilicum en besprenkel met de balsamicodressing.

7

Bestrooi eventueel nog met wat extra peper en zout.

Ingrediënten

500 g groene asperges (maat B)
100 g gemengde sla
250 g aardbeien van by Broersen
2 avocado's
200 g serranoham
verse basilicum
olijfolie
balsamicoazijn
zeezout
peper