Risotto met asperges

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 55 minuten
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Snijd een stukje van het uiteinde van de asperges af, snijd de ui en knoflook fijn.

2

Pluk de blaadjes van de takjes tijm en los een bouillionblokje op in 6 dl water en zet het op laag vuur.

3

Kook de asperges ondertussen 3 tot 5 minuten.

4

Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Wok de ui een knoflook ongeveer 4 minuten.

5

Voeg de in stukjes gesneden rauwe ham toe en vervolgens de risotto en meng tot een geheel.

6

De witte wijn al roerend toevoegen.

7

Voeg al roerend de runderbouillon gefaseerd toe en zorg dat de risotto niet droogvalt.

8

Na 10 minuten de helft van de tijm toegevoegen.

9

Vlak voordat de risotto beetgaar is (na +- 20 min) de rest van de tijm erbij doen.

10

Doe de asperges erbij en warm het geheel op.

11

Zodra de risotto gaar is kan de helft van de parmezaan erbij en één flinke eetlepel créme fraîche.

12

Voeg naar smaak peper en zeezout toe en serveer met de rest van de parmezaan.

Tip!

Ook lekker met snippers zalm i.p.v. de ham.

Ingrediënten

500 g groene asperges (maat B)
300 g risotto
600 ml runderbouillon
100 ml droge witte wijn
1 grote rode ui
3 tenen knoflook
1 handje verse tijm
80 g rauwe ham
100 g parmezaanse kaas
1 el creme fraiche
1 el roomboter
1 flinke scheut olijfolie
zwarte peper
zeezout