Hoofdgerecht: Groene asperges op traditionele wijze

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 30
Moeilijkheid |

Het traditionele recept zoals iedereen het kent.


Stappenplan

1

Was de asperges en snij een stukje van de onderkant van de asperges af.

2

Vul de pan met water, voeg wat zout toe en breng het water aan de kook.

3

Voeg vervolgens in kleine porties (zodat de tempratuur stabiel blijft) de asperges toe in de pan (asperges onder water).

4

Breng het geheel weer aan de kook en draai het vuur pas lager als alles opnieuw het kookpunt heeft bereikt.

5

Laat de deksel van de pan (als u groene asperges afgedekt kookt, verliezen ze hun kleur).

6

Als u groene asperges beetgaar wilt hebben, hoeft u ze slechts 5 minuten te koken. Geeft u de voorkeur aan zacht en gaar, dan hoeft u ze hooguit 7 minuten te koken (schep de asperges uit de pan met een schuimspaan).

7

Bak de zalm op de huid in een pan met olijfolie en draai vervolgens de zalm om.

8

Bak de aardappeltjes goudbruin.

9

Serveer de asperges met de ham, gekookte eieren, zalm en aardappeltjes.

TIP!

Ook ook lekker: asperges uit de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verdeel de asperges op een bakplaat en bestrooi het met zeezout, en eventueel een beetje peper. Na 15 tot 20 minuten kunt u ervan smullen!!

Ingrediënten

1 tot 1,5 kg groene asperges
4 gekookte eieren
500 g zalm en of ham
500 g gebakken aardappelen
zeezout
olijfolie