Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter

Aantal personen | 4
Bereidingstijd | 40 minuten
Moeilijkheid |

Stappenplan

1

Verwarm de oven voor tot 200ºC of steek de barbecue aan.

2

. Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe

3

Leg op elk vel aluminiumfolie 500 gr. asperges.

4

Leg er de zalmfilet op. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet

5

Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes

6

Bestrooi met zout en peper naar smaak.

7

.Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.

8

Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 45 min. gaar

9

. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.

Ingrediënten

2 kg witte asperges, geschild
4 zalmfilets a 150 gr
200 ml droge witte wijn
75 g roomboter
2 el peterselie, fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
4 royale vellen aluminiumfolie